MOT Festival begins with the presence of the Balearic Islands in the official program

Marina Forteza

Emili Manzano, Carme Riera, Pere Antoni Pons, Marta Elka i Toni Pastor posen l’accent balear al festival que se celebra del 23 de març a l’1 d’abril a Olot i a Girona


Avui comença el Festival MOT 2017, una fita cultural que va néixer el 2014 i en només tres edicions s’ha erigit com un referent en el programa d’activitats literàries de Catalunya gràcies a l’encert de posar de costat dos valors essencials pel festival: la qualitat i la proximitat. La qualitat literària dels autors que visiten el festival i la proximitat de les converses que s’hi estableixen i que els acosta al públic. Enguany el MOT té com a tema el passat. El festival es proposa d’explorar i reflexionar sobre els usos del passat en la literatura contemporània a través de múltiples punts de vista i de diversos gèneres literaris, de la novel·la al teatre, la novel·la gràfica, la novel·la negra i la novel·la històrica. Amb aquest fil conductor una quarantena d’autors visitaran Girona i Olot per parlar de la seva obra.

Les Illes Balears tenen una presència important a la programació del festival

Aquest divendres, el periodista i escriptor Emili Manzano (Palma, 1964), conversarà amb la periodista i novel·lista Kenizé Mourad (París, 1939) sobre el poder de la literatura de rescatar i ressituar el passat personal i col·lectiu.

Dissabte, dia 25, els escriptors Carme Riera i Pere Antoni Pons participaran a l’activitat ver-MOT per parlar sobre Ramon Llull i els darrers llibres que s’han publicat sobre el pensador. El mateix dissabte, Carme Riera parlarà amb la periodista Anna Guitart del procés de recerca documental com a matèria literària per reconstruir fragments de la història contemporània europea des de la perspectiva mallorquina i catalana.

Per tancar un dissabte amb Carme Riera com una de les protagonistes del dia, Marta Elka i Toni Pastor posaran música a la lectura de fragments de la seva novel·la Les darreres paraules a càrrec de l’actor Mingo Ràfols. Els músics transitaran entre algunes melodies tradicionals mallorquines, poemes d’autors mallorquins o cançons que parlen de les illes, i tot plegat recrea un ambient que ens transporta als escenaris de l’obra. Les darreres paraules combina literatura i música per recórrer la història de les primeres dècades del segle XX a través de la figura de l’arxiduc Lluís Salvador d’Habsburg Lorena. L’arxiduc, aristòcrata, viatger impenitent i naturalista avant la lettre, va convertir Mallorca en el seu petit regne paradisíac, i és el protagonista de la novel·la escrita per Carme Riera i guardonada amb el premi BBVA Sant Joan 2016. 

We use our own and third-party cookies to improve our services and show you advertising related to your preferences by analyzing your browsing habits. If you go on surfing, we will consider you accepting its use. You can change the settings or get more information.